Se hvordan andre gør

Her kan du se hvordan nogle af mulighederne bliver brugt af vores beboere rundt omkring i landet. 

 

Motionsrum, beboerhotel, værksted og bibliotek

Beboerne i Næstved har det hele

Motionsrumlillekvadratisk 20De61d2d74cd7d97afc820d04a39a7b

Engparken i Næstved er moderniseret og beboerne har taget de store kælderområder i brug. Der har de indrettet motionsrum, beboerhotel, værksted og bibliotek.           

 

En storskraldsordning med overskud

Sortér affaldet

 Skrald Adam 4Aed4a38aec9ec30d1d74abeebc16038

I Byengen får alle beboere hentet både storskrald og haveaffald én gang om ugen - de skal bare stille det uden for boligen i klare plasticsække – så henter vi det og sorterer det i forskellige kategorier af affald i afdelingens materialegård. Så er det klart når den kommunale ordning henter det. Det sparer vi rigtig mange penge på fortæller inspektør Mogens Arildslund, der selv har stået for organiseringen af afdelingens storskraldsservice. Med indførelsen af affaldssortering har afdelingen sparet 200.000 kr. om året, da afhentningen af de store affaldscontainere blev sat ned fra to gange om ugen til to gange om måneden. 

 

Hjertestarter

Pas på hjerterne

Hjertestarter Web 5A63302b9a61b74db4f50f488d2a9f98

Det var et bestyrelsesmedlem i Baldershøj, der fik ideen til at anskaffe afdelingen en hjertestarter. Ved et tilfælde fik afdelingen tilbudt en hjertestarter til omkring halv pris og med god økonomisk støtte fra en af beboerne og en godkendelse på et afdelingsmøde, endte afdelingen med blot at betale godt 12.000 kr. for deres nye anskaffelse. Hjertestarteren hænger i en særligt indkøbt boks i en af afdelingens viadukter. "Det er rart at have den hængende – den giver en enorm tryghed både for afdelingen og for dem, der bor i området" siger Bjarne Olesen fra Baldershøj i Kolding.

 

Børneklubben – Gadehjørnet

Få penge til din idé

Leg

Der bliver leget hver torsdag på Ellekonebakken i Viborg, når 30-35 børn i alderen 6-16 mødes i Børneklubben, som kælderen under afdelingens beboerhus er indrettet til. Det er frivillige beboere, der står klar til at hjælpe og rådgive børnene. Det koster ingen penge at deltage. Afdelingen og aktivitetsforeningen har givet midler til opstart af klubben, og mange af beboerne kommer også med materiale og legetøj, de ikke længere selv bruger.