Hvad er en almen bolig?

En lille femtedel af Danmarks befolkning – omkring en million mennesker – bor i landets mere end 550.000 almene boliger. Boligområderne er meget varierede, og hos Boligkontoret har vi mange parcel- og rækkehuse.

Sikkerhed og god service

Almene lejeboliger har et højt serviceniveau. Viceværten sørger for at vedligeholde husene og de grønne områder. Du kan altid henvende dig om ting, der skal ordnes og få hjælp og vejledning.

Vores viceværter udgør også et sikkerhedsnet for beboerne og medvirker til, at svagere eller ældre beboere føler sig sikre.

Mange rækkehuse

Vi har alle typer lejeboliger. Halvdelen af vores boliger er rækkehuse eller parcelhuse med haver. For at leje de mest attraktive huse skal du ofte først bo i en anden bolig, så du via den interne venteliste kan flytte over i de mest eftertragtede huse.

Indret dig som du vil

Boligkontoret har gjort det nemt at modernisere din lejebolig og indrette dig, som du vil. I mange boligafdelinger kan du låne af afdelingen til for eksempel nyt køkken eller bad, eller du kan selv betale. Du kan opsætte eller nedrive ikke-bærende vægge. Eller du kan bygge carport eller udestue, hvis din boligafdeling har besluttet det. Folderen Indret dig som du vil beskriver dine muligheder.

Lej dig til muligheder

Når du flytter ind hos os, bliver du del af et fællesskab. Du er med til at bestemme de muligheder, du og andre beboere skal have. Lige fra beboerhotel, lån af trailer, værktøj og haveredskaber til fitnessklub, madklub og nabohjælp. På Lej dig til muligheder kan du læse mere om dine muligheder.

Omkostningsbestemt husleje - beboermødet bestemmer

På det årlige beboermøde besluttes budgettet og det kommende års husleje. Boligorganisationer er non-profit virksomheder, og huslejen er omkostningsbestemt.

Beboermødet tager stilling til de muligheder, der skal være for beboerne og vælger en afdelingsbestyrelse. Bestyrelsen og beboermødet er din garanti for indflydelse på dine muligheder og omgivelser. I folderen Din stemme tæller finder du en kort introduktion til beboernes demokrati.

Opsparing til en attraktiv bolig

Din anciennitet i boligen er en opsparing, du kan veksle til en let adgang til andre attraktive boliger, for eksempel når dine boligønsker skifter. Er du skrevet op på den interne venteliste, kan du komme ind i de bedste boliger, ofte rækkehuse eller parcelhuse. En attraktiv bolig er også et godt bytteobjekt til andre lejeboliger.

Indflytning - A eller B ordning for vedligeholdelse

Når du flytter ind, tjekker viceværten boligen på et indflytningssyn sammen med dig, og sammen udfylder I indflytningsrapporten. Har boligafdelingen en A-ordning – det har hovedparten af vores boligafdelinger - er vægge og lofter nymalede.

Har boligafdelingen en B-ordning, er boligen ikke nymalet, men du råder i stedet over en vedligeholdelseskonto til istandsættelse.

Indret dig som du vil

Koekkenhkolonne

Mange beboere har lånt af deres boligafdeling til at modernisere køkken og bad. Boligkontoret er førende i landet med at give beboerne frie rammer, og vi har gjort det nemt for dig, så du kan indrette dig, som du vil.

Non-profit organisationer

Etagehusehkolonne

Boligselskaber er non-profit organisationer, og huslejen er omkostningsbestemt.